reede, 21. aprill 2006

Blogindusest Vormsi Vürstiriigis

Kuna see minu blogimise värk on jälle teravalt päevakorda tõusnud (vt.allpool oleva postituse kommentaare) ja ajab kellegil ikka harja väga punaseks, siis on vist asjakohane panna siia üles ka sellel nädalal minu poolt Vormsi vallavolikogule esitatud teabenõue, mis puudutab just seda blogi. Aeg näitab, kas sellest asjast saab Eesti esimene blogi puudutav kohtuasi, igal juhul mujal maailmas blogimise eest ja pärast seda usinasti tehakse.



Vormsi Vallavolikogule
Toomas Puurmann
Vormsi valla elanik
Teabenõue

2005. a. novembris eemaldati Vormsi vallavalitsuse korraldusel Vormsi valla interneti koduleheküljelt suunaviide (link) minu nimele registreeritud internetipäevikule (blogile). Minu kohesele teabenõude vormis esitatud selgitusetaotlusele vallavalitsusest ei vastatudki. Mitteametlikult põhjendati taolist otsust tollase vallavanema Meelis Mägi poolt Vormsi vallavolikogu vastvalitud esimehe Ivo Sarapuu rahulolematusega selles internetipäevikus avaldatud arvamuste ja seisukohtadega.
5.12.2005 pöördusin nimetatud küsimuses Õiguskantsleri poole, kuna tundsin, et minu põhiseaduslikku õigust omada ja avaldada vabalt oma arvamust on riivatud.
Õiguskantsler teatas oma 10.01.2006 allkirjastatud vastusega, et ta võtab minu avalduse menetlusse ja pöördub asjaolude selgitamiseks Vormsi vallavanema poole ning teavitab mind edasisest menetluskäigust.
Kuna rohkem kui kolme kuu jooksul pole ma saanud mingit teavet asja menetluse käigust ning ilmselt pole ka Õiguskantslerile midagi selgitatud, pöördun enne uuesti Õiguskantsleri poole pöördumist Vormsi Vallavolikogu poole selgituste saamiseks alljärgnevas:
1. Kas Vormsi vallavolikogu esimees Ivo Sarapuu esindas tollal vastavat korraldust andes volikogu või ainult enda kui volikogu esimehe arvamust.
2. Kui volikogu polnud tookord asjast informeeritud, siis milline on volikogu seisukoht erinevate arvamusavalduste lubatavuse kohta üldiselt ja konkreetse juhtumi kohta eraldi
3. Kas volikogu esimehel või volikogu liikmetel on olnud selle juhtumi (viite aadressile vormsi.blogspot.com kõrvaldamine Vormsi valla koduleheküljelt) teemalisi jutuajamisi teiste ametiisikutega väljastpoolt Vormsi valda.

17. aprill 2006

Toomas Puurmann

2 kommentaari:

  1. Lugupetud Sm. Puurman

    Vormsi Valla koduleht www.vormsi.ee on on "avaliku teabe kanal", mõeldud valla tegemiste ja paremal juhul vallas töötavate firmade tutvustamiseks, mitte Teie isikliku arvamuse propageerimiseks.
    Tehke parem endale firma mis teeb midagi kasulikku vormsilaste või turistide heaks ja koduleht, siis oleks mingit alust see ka www.vormsi.ee kodulehel avaldada.
    Kui iga Vormsi elanik teeks endale koduhele (blogi- koos isikliku arvamusega) ja kõik oleks üleval www.vormsi.ee, siis oleks asi Päris Hull ja www.vormsi.ee nimi peaks olema www.klatsh.ee.

    VastaKustuta
  2. Ei saa mu`st vanas eas enam mingit ärimeest... Ja mis äri siin Vormsis...rohkem naabrimehel naha üle kõrvade tõmbamine. Piirduks sihukese looduse sanitari rolliga, et üksteise tagant varastamine väga suureks ei läheks.
    Aga see on hea mõte, et igale Vormsi elanikule oma blogi. Olen nõus kõiki aitama selle tegemisel ja kui nendele viitavad lingid (ehk viited neile, mitte asi ise)oleks üleval Vormsi ametlikul kodulehel, ei oleks asi mitte "Päris hull" vaid ülimalt normaalne. Ja kõiki kiidetaks kodanikeühiskonna arengu eest. Ja infonäljas vormsilased ei pea sugugi lugema ainult minu arvamust.

    VastaKustuta