reede, 18. november 2005

Võimu ülevõtmise masendavad üksikasjad

Jutt on Vormsis võimu ülevõtmisel ilmnenud olematust poliitilisest kultuurist. Algas kõik juba volikogu esimehe ja aseesimehe valimistel, kus võimuenamus kahmas endale ka hea tava järgi opositsioonile kuuluva aseesimehe koha. Edasi läks hullemaks. Puhas poliitiline mäng, rahva, omaenda valijate ja väljastpoolt kandideerinud vallavanemakandidaatide mõnitamine oli nn. konkurss vallavanema leidmiseks. Omaenda probleemide varjamiseks kulutati häbenemata valla raha libakuulutuste trükkimiseks päevalehtedes, heade tõsiste kavatsustega kandideerinud Enda Elbre aega ja raha nn. valijatega kohtumisel, kõigi kohtumisel käinud inimeste aega. See konkurss vallavanema kandidaadi leidmiseks osutus täielikuks blufiks, sest ainukest väljastpoolt tulnud kandidaati ei võtnud ega tahtnudki võtta keegi tõsiselt. Teda mõnitati täiega, esitamata üldse volikogule. See on midagi sellist, mida normaalne mõistus keeldub uskumast. Wormsi wärk.
Milleks valetada inimestele ja lollitada neid,nagu nendest midagi sõltuks. Valimiskampaania on ju ammu läbi.
Ja nüüd siis viimasel volikogu istungil toimunu, kus ammu tegelikult kokku lepitud vallavanema äravalimise kõrval jäeti opositsioon täiesti kõrvale ka revisjonikomisjonist. Ju on varastama asumisega kiire käes. Sellise käitumise tulemuseks on loomulikult see, et opositsiooni jäänud kõrgelt haritud suurte kogemustega inimesed isegi ei osale ühegi komisjoni töös. Kuigi nad olid selleks valmis omaenda aja ja rahakoti arvel.
Muideks, võimulepääsenute läbiv valimislubadus oli rahva suurem kaasamine igasugu otsuste tegemisse....

3 kommentaari:

  1. Kui ka tahaks olla natuke heatahtlikum võimulesaajate vastu, siis see kuidagi ei õnnestu. Viimase nädalaga tõestasid nad ilma kaksipidi mõtlemata, et "ausast" poliitikast on asi väga kaugel.
    Tahaks teada, kas nad tõesti peavad saare rahvast nii rumalaks, ja et inimesed lõpuks ei saa aru mis tegelikult toimub.

    VastaKustuta
  2. Lausa ehmatamapanev ja vastuvõtmatu on see, et ettepanek, võtta ka Jana Kokk (volikogu liige, igati tubli, teadmiste ja kogemustega lasteaiajuht) haridus- ja sotsiaalkomisjoni liikmeks, hääletati lihtsalt maha. Komisjoni esimees ütles, et tema on komisjoni kokku pannud spetsialistidest.

    VastaKustuta
  3. ma ei sa üldse sellest jamast aru.

    VastaKustuta