neljapäev, 26. jaanuar 2006

No üle mõistuse - presidendivahetamispalavikus H.H.Luik kaotas närvid

No naera herneks. Postimehe vahendusel selgub tänases Ekspressis ilmunud loost, et nn. lossipidude avalikustaja Marek Paulson on esinenud järgmiste mõtteavaldustega:
NB! Otsene kõne!

«Esiteks, olukord, kus ei austata Eesti Vabariigi tähtsaimaid sümboleid ja institutsioone, ei ole normaalne. Teiseks, presidendilossi turvakontroll oli (on) enam kui puudulik ja sündmuste käik on näidanud, et olukord ei muutu selles vallas paremuse poole, ilma et sellele oleks suunatud väga tugev ja avalik kriitika.»
Ja veel:
«Oleks ju võinud sellest teatada julgestuspolitseile või presidendi kantseleile,» arutleb noormees juhtunust teavitamise meetodi üle.

«Kuid viimane nädal on ilmekalt näidanud, et julgestuspolitsei, olles pidudest teadlik, algatas uurimise alles siis, kui kogu asi oli avalikkuse ette jõudnud.»
Ja sellist teksti paneb mees,kelle ainukeseks intellektuaalseks saavutuseks suudab internetis leida Lasnamäe Üldgümnaasiumi hingekirjas olemise. Tunneb sügavat muret institutsioonide ja riigi pühade sümbolite saatuse pärast!
Sellisesse ämbrisse astumist ei oleks küll "Pealtnägijalt" ega "Ekspressilt" iial oodanud.

Edit:
Lisan siia nüüd õhtul Delfi kommentaatori "Siim" kommentaari samale asjale. Mis näitab, et ka Delfis pole terve mõistusega inimesed kaugeltki otsas ja see Langi ja Luige võitlus nende kommentaaridega oligi suunatud selliste arukamate arutlejate vastu, mitte mingisuguste laimajate vastu. Ja selliseid kommentaare on hulgim, millega ei oldud ilmselt arvestatud. Sellest ka ämbrisseastumine.

siim, 26.01.2006 15:58
Küll nüüd on moraalijünger välja ilmunud, vastik lugeda.
Avalikustaja on ennast siis kaineks maganud, riided selga tõmmanud
ja siis tuli meelde, et vabariik ja tema institutsioonid on pühad või???
Lossi minnes ei olnud meeles või? Või rääkis keegi talle nt Uluotsast ja
tema panusest meie riigile peale pidusid? Halle jutt. Või teispidi,
kas peame aru saama, et nimetatul oli äärmiselt ebamugav peol viibida?
Istus seal koosolekute saalis ja mõtles, küll on rõve pidu, küll on nõme,
aga ära ka ei läinud. Olgu parem vait, jumala eest ei viitsi seda paska enam kuulata

Ja veel ühe kommentaari Ekspressist

tigemutt - 27.01.2006 16:50:59
Pidu peoks.Juhtub.Probleem on ju valves ja julgeolekus.Tahaks tõesti teada, kas ajakirjanikul on õigus lasta eetrisse tõestamata väide, et peol tarvitati narkootikume ja rüvetati rigilippu? Tõsi, väidetavalt. Aga uudis on maaailmale edastatud. Kui Kärmas toetub oma ostetud tunnistajale (raha eest võib ju mida tahes osta) siis mind see ei veena.Peale kõige on poisi lugu nii kaunilt vormistatud,et kui tal selline meediategelase anne on, siis mis ta hulgub mööda alaealiste pidusid? Et raha teha? Pildistada? Kellegi käsku täita? Nii kõrge moraaliga inimene oleks ju kohe minema ja teatama. Ja nüüd pöörab kogu lugu nende alaealiste laste ja Rüütli pere vastu. Kas on õige teisi külalisi säästa ja kogu värgi eest kaht alaealist tüdrukut kuulsaks vastutavaks teha? Kas neil on nüüd kergem kui kogu ilm teab, et isa suhtleb UFodega ja ema on skisofreenik, ega neil ennegi kerge polnud.Lastekaitse peaks vahele astuma. Meil ei avalikustata isegi mõrtsukate nägu ja nime enne süüdimõistmist.Kas Espress arvas (või teadis) et nii läheb?Kroonikast võib veel aru saada , see ju debiilsete lugemisvara. Väljaöeldud sõna nagu lastud noolt ei saa enam kätte.Loodan siiralt ,et Kaalepi ja Kärmase lapsed (kui neid on) pääseksid elus kergemalt. Aga vanemaid ja saatust ei sa valida, tea, mis juhtub ja siis tuleb kirjatsura, lööb nad risti ja on õige mees veel peale. Lõpuks: miks ei räägita rohkem asjast ehk Männast ja Kantseleist

8 kommentaari:

  1. milles see ämbrisseastumine siis seisnes? väga head põhjendused ju :)

    üldiselt, mõni inimene hakkab juba keskkoolis mõtlema, mõni ei hakkagi ja teha inimese kohta ainult selle alusel järeldusi, kus ta koolis käib, on suht madal ja libe tee (näiteks ma ei hakka mainima, et Arnoltsil on agronoomiharidus ja partei elukool, eks ;) )

    läbude toimumist ükski kriitika olematuke ei tee

    VastaKustuta
  2. jah sepaga nõus.. põhjendused on õiged!

    ei saa sinu kriitikale hetkel päris täpselt pihta..

    jah jamasid ning vigasid tehti mõlemalt poolt.. nii sigatsejate ja presidendi kui ka kajastajate ja siunajate poolt..

    aga faktid on olemas ja patt oleks selliseid asju avalikusele teavitamata jätta..

    iseasi mis selle teadmisega avalikkus peale peaks hakkama..

    ja Kärmase etteaste 'Pealtnägijas' oli igati viks ja viisakas..

    VastaKustuta
  3. Tahtsin just sama öelda, aga eelkõnelejad juba öelnud.

    Ilmselt oled ise mõnest eliitkoolist pärit?

    Ja lisaks, mis see tsitaat HHLuigesse puutub. Ega sa ometi arva, et ta istub kõigi Ekspressi intervjueeritavate selja taga.

    VastaKustuta
  4. sepale:Tegin selle postituse kohe kui lugesin Postimeest. Nii-öelda hetke ajel. Alati on taolisel juhul võimalus, et paned rängalt mööda. Mina tavaliselt ei pane. Ilmselt ei pannud ka seekord. Ainukese taustapäringu tegin googli, vastuseks sain, et Pealtnägijast nähtud mitte eriti sõnaosav kutt, kes on vahepeal rääkima hakanud, nagu Reinsalu, ei ole varem kusagil millegagi hiilanud. Kui ma eksin,siis ta ilmub Oti saatesse ja räägib tõepoolest nagu Reinsalu

    VastaKustuta
  5. Eppp: Tõrva Keskkoolist olen pärit. Ja juhul, kui mu versioon on õige, et Mareki kõige suuremad konsultandid olid Ekspressi ajakirjanikud, siis ilma Luigeta need asjad küll ei käinud

    VastaKustuta
  6. Ja mis veel ämbrisseastumisse puutub. Selle all mõtlesin seda, et nüüd saavad uut tuld kahtlustused, et kõige taga on poliitilised mängud ja ajakirjandus on poliitikute tööriistaks. Vaevalt seda Luik tahab, on ta või ei ole ise selle taga.

    VastaKustuta
  7. "Nii-öelda hetke ajel. Alati on taolisel juhul võimalus, et paned rängalt mööda. Mina tavaliselt ei pane."

    vat see on juba ARGUMENT! :D

    sõnaosavus-shmõnaosavus, kutil on aega olnud nädal aega sõnu ritta seada, eks ta ole natuke vahepeal ehk mõelnud ka. teiseks ma tahaks näha, kui sõnaosav sa ise esimesel korral kaamera ees oled...

    a ole kena, valgusta mind tagamaadest. viimane läbu oli detsembris, avalikkuse ette tuli jaanuaris. siin ei ole ju vaja mingit poliitilist vandenõud luige, havi või kurjade härjapõlvlaste poolt - kui ikka sellises mahus läbud (korduvalt, palju inimesi) toimuvad sellises kohas (lahe ju, sõpradele popp rääkida) sellise vanusegrupi hulgas (ei ole vist vaja kommenteerida :) ) siis selle mitteväljatulemine nõuab oluliselt suuremat vandenõud :)

    idiootne PR-apsakas - jah, vandenõu - milleks? siin ei ole mingit vandenõud vajagi, kui selline sõnnik on üles visatud, siis see kukub alla nii kui nii :)

    VastaKustuta
  8. Mnjah. Ega see nüüd nii väga argumendina polnudki esitatud. Ammugi veel viimase argumendina stiilis:ise oled loll. Pigem oli see heameel selle üle , et nõukogudeaegsest ajakirjanduslugemisest pärit oskused lugeda ridade vahelt ja hinnata pisikese nähtava ebamäärase osa järgi tervikut pole kuhugi kadunud.
    Teiseks kuti sõnaosavusest. Mul on umbes sellevanused lapsed, kes tõepoolest on käinud-käivad eliitkoolides. Nad ei suuda end kindlasti taoliselt väljendada isegi pärast nädalapikkust intensiivtreeningut parimate PR spetside käe all. Eriti kui ajakirjanik küsitledes peaks tahtma selgitada tõde. Mis ju idee pärast nii võiks olla.
    See lugu on konstrueeritud.
    Ja kolmandaks tagamaadest. Keegi võiks tõepoolest kunagi nende pidude kronoloogia täpselt paika panna. Mul on küll jäänud mulje, et vähemalt rajumad üritused (millest ka probleem) koos pildistamiste ja muuga toimusid oktoobris-novembris. Detsembripidude (kui need ka toimusid) rõhutamine on vajalik vaid Kärmasele õigustamaks avalikustamise aja valikut.
    Ja ma olen kaugel tõelisest vandenõuteooriast:et taheti kukutada bolshevike võim Kadriorus. Ajakirjandus (ehk täpsemini siis otsustajad ajakirjanduses -eelkõige omanikud) ületasid seekord kõvasti nende poolt pidevalt kombatava piiri. Et kui kaugele minna massidega manipuleerimises OMA poliitiliste eelistuste läbisurumises. Asi ei läinud nii, nagu algul prognoositi ja asja summutamiseks siis tehtigi närvilises õhkkonnas see kirjeldatud järjekordne apsakas.

    VastaKustuta