reede, 6. jaanuar 2006

Ta liigub siiski...

Seda siis neile öeldud, kes seda blo(o)gi vahepeal jälgind, aga paraku midagi uut eest leidmata. Palju neid küll pole olnud, aga nii mõnedki on siia jätkuvalt trehvand.
Egas jõulude ja aastavahetuse ajal taolise mitte just isikliku suunitlusega lehele ju eriti midagi olnudki kirjutada. Ainuke natuke Vormsit puudutav laiemalt huvipakkuv oli veel vanasse aastasse jäänud uudis rannarootslaste soovist kultuurautonoomia järele. Asja serveeritakse nii, et nagu eestlased ei laseks neil näitemängu teha ja lapsi omas keeles õpetada. No ei ole siin neid näitemängu tegijaid ja lapsi ammugi mitte. Asi on lihtlabases Eesti riigi poolt eraldatavas rahanatukeses, mida ise isegi portfellita rahvastikuministril natuke vähemustele jagada on. Nüüd siis on seesama Bo Stenholm ja teised temasugused Vormsi metsa väljavedamisraskustele viidates rahalist kompensatsiooni otsimas.
Uuest aastast on silma jäänud ka Vormsit puudutav ja mujal Eestis rohkemgi kirgi üles kütnud olukord ning muutused harrastus- ja rannakalapüügis. KKM ametnikud on suurte töönduslike kalapüüdjate soovidele vastu tulles tõepoolest selliste mõistetega nagu „harrastuskalapüük”, „rannaelanik” ja „ajalooline püügiõigus” manipuleerides jõudnud niikaugele, et seadusetähe järgselt on merest leivakõrvast nõutavast rannaelanikust saanud oma lõbuks kalu tappev harrastuskalur ja ajalooline püügiõigus on ainult sotsialismiaja kalurikolhooside (ärastatud) varemetel tekkinud suurpüüdjatel. Ruhnu endine vallavanem nimetab neid ministeeriumitegelasi otsesõnu idiootideks. Kas see asi just nii hull on, aga süsteemsest mõtlemisest on nad oma heitliku seaduseloomega küll kaugel.
Vormsi Valla sisemistest asjadest on rohkem juttu ühes teises kohas vormsi.blogspirit.com kuhu ka saab sisse kiigata („anon” ja „anon”)

4 kommentaari:

  1. Ei ole minul hoolimata korduvatest
    katsetest õnnestunud kahjuks leida lehekülge www.vormsi.blogspirit.com
    Lehekülge lhtsalt pole.
    Mis ma valesti teen?

    VastaKustuta
  2. Esmakordsel sisenemisel võib see värk (olenevalt kasutatavast brauserist) nõuda kasutaja tunnust ja parooli. Need saab soovikorral minu käest, või võib siseneda ka anonüümselt kasutaja:anon
    parool:anon

    VastaKustuta
  3. Lehekülge pole, mitte ei saa sisse. Lihtsalt " page cannot be found".

    VastaKustuta