teisipäev, 1. juuni 2010

Võimumängud Vormsis jätkuvad hoogsalt

Nagu lugeda IRL-sõbralikust "Lääne Elust", ei rahulda partei energeetikaettevõtjatest rahastajaid enam sitzpresidendina pukki pandud senise muusikust kohaliku vallavanema tegevus (või tegevusetus)..ja...maha tuleb ta siis ju võtta...Eks see oli ju nii vist küll algul mõeldudki, et pehme muusikukuvandiga Uku-Sulev Kuut silub ja varjestab mõnd aega räpase valimisvõitluse tagajärjel võimule tulnud "Isamaa" rüüstajate soove ja tahtmisi...Ning siis taandub viisakalt ja kenasti. Mõistagi ka kena kompensatsiooni eest...Aga midagi on seal vist läinud nihu. Kas oli algselt kokku lepitud pikema aja peale või on vallavanemal vaatamata vigastusele veel küllalt selgroogu...igal juhul riskitakse miskipärast avaliku tüliga. Või on see lihtsalt oma möödalaskmiste eest patuoina otsimise ja markeerimise viis.
Aga maha see Uku meil järgmisel esmaspäeval (eee...parandatud...teisipäeval) võetakse. Ja siiski "omal soovil", sest kes see ikka kompensatsioonist loobub...Asemele ei panda kedagi.No pannakse kohusetäitja. Sest nii ongi (oli arvatavasti algusest peale) plaanis. Kogu see jura vallavanema konkursiga kõigi oma 38 kandidaadiga oli üks näitemäng, et mängida vald IRL-i ees kohuse täitja kätte...

13 kommentaari:

  1. Vandenõu teooria on iseenesest vägev aga kas selle kokkukirjutamise ajal ei tekkinud mõtet, et tegemist võis olla ka vallavanema rohkem kui puuduliku töötegemisega ja suutmatusega olla vallavanem. Mõtlemise koht või kuidas. Töötegemiseks ei saa pidada ainult palgaraha kulutamist, midagi peab ka teenimiseks tegema või on see mingile seltskonnale omane, et sittagi tehes on norm maksumaksja raha järele käsi küünitada.

    VastaKustuta
  2. Anonüümse tunneb lausa ära. Võib olla osale volikogust on see õiglane ja siiras arvamus. Vallavanema töö mõõtmine on väga subjektiivne ja tulemus kirjeldab mõõtjat liigagi hästi.

    VastaKustuta
  3. No ma ei tea...Mis vandenõuteooriat siin annaks kombineerida. Paistab ju selge asi olevat. Vähemalt selge kui seebivesi...
    Uku oli teiste (38) kandidaadi seas objektiivselt oma võimete,(haldus)suutlikkuse,kogemuse, ka vallavanema jaoks väga oluliste suhete-tutvuste seisukohalt pigem selle teise, nõrgema poole sees...Et valik just temale langes, näitab vaid üht:konkurss oli kattevari mingiks tulevaseks kombinatsiooniks sobiva inimese leidmiseks...Et ta oma tegelikku rolli ei tabanud või ei taha tabada on pelgalt tööõnnetus...

    VastaKustuta
  4. Eks ta loogiline ju on, võeti tööle nõrk kandidaat ja nüüd on hea öelda, et oli nõrk.. nalja hakkab varsti saama.

    VastaKustuta
  5. Mis ta siis oli, kate rahamasinale või kate rahamasina kattele? Igal juhul asi ei ole puhas ja tegu on afääriga, kust Uku Kuut ei tule oma suutmatuse tõttu puhtalt välja. Tõeline vallavanem vajab paremaid isikuomadusi.

    VastaKustuta
  6. Ma arvan küll, et see pole Uku afäär...Uku tõmmati, õigemini, eks ta lasi end tõmmata sellesse afääri. Sest, lõppkokkuvõtteks, makstakse ju päris hästi...Eks ta kunagi memuaarides kirjutab, mis värk selle Vormsi vallaviletsusega oli...

    VastaKustuta
  7. kui umbusaldatakse, siis tuleb jumala puhtalt välja, kuna afäärid algavad hiljem. kui ei, siis võib jääda afääri kinni.

    VastaKustuta
  8. ikkagi ei saa aru, kust kohast sellised aferistid välja ilmuvad? Omal ajal astus ta ju rahvaliitu, et meie valda internetiseerida. Rahvaliit versus rahvaliit aga ikka oli jama.

    VastaKustuta
  9. Internetti aga ei tulnud ja jama jatkub. Tagasi kust tuli!

    VastaKustuta
  10. Mõni tund tagasi võeti siis vallavanem Uku Sulev Kuut maha 8 volikogu liikme häälega (1 ei hääletanud) ja asemele vallavanema kohusetäitjaks 5 poolthääle ja 3 vastuhäälega (1 volikogu liige olevat selleks ajaks juba lahkunud olnud) Urmas Pau.

    VastaKustuta
  11. Noh, oli oodatud tulemus põhimõtteliselt. Kuigi, arvasin et umbusaldatakse minimaalse häälteenamusega. Selgelt tehti Uku kõigis Vormsi hädades patuoinaks. Nii sitt mees ta kaugeltki polnud. Muidugi oleks ju varem selle 38 näo hulgast hulga parema mehe(naise) leidnud. Aga see oli ju sellesama volikogu enda valik. Oma vead määritakse teise kaela. Nurjatu tegu.
    Aga Pau puhul, nii oligi mõeldud, nii pidigi minema. Jaak, Ove, Sven,Ivo ja Meelis hääletasid nagu vaja, nagu peab...

    VastaKustuta
  12. Et, mis nimekiri sul Toomas selle kommentaari lõpus on?

    VastaKustuta
  13. Et, see nimekiri tulenes kirjutamise hetke teadmistest, mis polnud just täpsed. Ehk oli arvamus, mis tugines loogikale, et taolisel juhul on tegu salajase hääletusega, ehk siis täpselt teada ei saa kunagi, aga arvata võime...Sinu nimi tuligi sellest, et ega sa salajasel hääletusel parteikaaslast reeta saa..Nüüdseks on jah, ka mul teada, et oli avalik hääletus, mis taolise väikese koha volikogu ja isikuvalimiste puhul on ikka pretsedenditu surveavaldus volikogu liikmetele. Aga sa võiks täpsemalt lahti seletada, miks just sina, vaatamata parteisidemetele, vastu olid ja kuidas üldine õhkkond ja seisukohad olid. Kui mindi juba isiku avalikule hääletusele, siis võiks ka argumentatsioon selle isiku omadustest olla avalik. Paljudel oleks huvitav lugeda...

    VastaKustuta