pühapäev, 6. november 2005

Konkurss! Vajatakse vallavanemat!

Nagu juba eelnevast võis välja lugeda, vajatakse Vormsi saarele hädasti uut vallavanemat. Vastav kuulutus peaks ilmuma nädala algul „Lääne Elus” ja „Postimehes”. Levitan seda teadet ka siin ja siseinfo valdamise tõttu saan ajalehtedes toodud eelistustingimustele lisada veel seda, et mingid sansud on mujalt tulijal vaid siis, kui ta on näiteks hea väljanägemisega parimates aastates meeskodanik. Vallavanemat valiv volikogu enamus (55%) on nimelt naised. Kuna eelnevalt pidi uusi kandidaate näidatama ka vallarahvale (ja taolistele kogunemistele tulevad minu tähelepanekute järgi ka pigem naisterahvad), suurenevad võimalused kenal ja suhtlejal meeskodanikul veelgi. Kuna ka ühte kolmandikku kohti omav opositsiooniline Isamaaliit (kes vist küll ainukesena on huvitatud värskete inimeste ja ideede tulekust saarele) on nüüdsest sisuliselt ilma oma vallavanemakandidaadita, on mujalt tuleval inimesel mingi võimalus saada ka opositsiooni hääled. Nii et kodanikud blogilugejad, vaadake peeglisse ja sobivusel saatke dokumendid. Saar on kena ja kõvema ning karastunud iseloomuga inimesed on siin varemgi mõnegi aasta vastu pidanud. Aga päris omaks saate vast ainult Hullo surnuaias.

4 kommentaari:

  1. Kes siis ikkagi on see"õige" vormsilane? Võibolla peaks kord aastas korraldama Missi ja Mister Vormsi valimised? Võibolla tekitaks iga-aastane konkurss pidevat elevust ja valimised kulgeksid nii, et tulemused rahuldaksid kõiki osapooli? Hundid söönud ja lambad terved? Vaatamata erakondlikule kuuluvusele vaataks natuke kaugemale ja mõtleks näiteks selle üle, et me ju kõik elame siin saarel.Ja võibolla tahab ka järeltulev põlvkond siin saarel elada.Ja siis räägime, siin oli kord ilus puutumata loodus.Jne, jne.

    VastaKustuta
  2. Lugesin kuulutust Vormsi vallavanema leidmiseks. Väga veider on kuulutuse viimane lause: "vallavanema valib volikogu kohaliku omavalitsuse korralduses ja Vormsi valla põhimääruses seaduse sätestatud korras". Kas sellise lause on kokku kirjutanud praegu töötav vallasekretär? Või postile asunud volikogu esimees? Vabandust, aga mida see lause tähendab?

    VastaKustuta
  3. Vabandust

    Lause peaks olema
    Vallavanema valib volikogu kohaliku omavalitsuse korralduse seaduses ja Vormsi valla põhimääruses sätestatud korras.
    Mina olen selles veas süüdi.

    Koit Kõiveer

    ps Panin tähele, et see on siin lehel esimene kord kui keegi vabandab oma vea ees
    Errare humanum est

    VastaKustuta