laupäev, 15. oktoober 2005

Viimane agitatsioon

Sai siis ka leheke viimase agitatsiooniga tehtud ja postkastidesse sokutatud. Kuna asja huvides pole enda mina mõtet väga tõsta, sai rõhutud just üldise aktiivsuse suurendamise ja senise suuna jätkamise osas, mis on tõepoolest ohus. Paljugi ripub ära vallavanema isikust ja sellega on lood tõesti keerulised.
Panen selle üleskutse siia blogi ka üles, põhimõtteliselt ju jõuab veel ka mujalt valima tulla.
Siin see on.


Head Vormsi valijad;

eriti need, kes pole veel jõudnud valida
ja need, kes ei ole veel otsustanud , kas üldse valima minna.

Alljärgnev on eelkõige üleskutse minna kindlasti valima, vaatamata halvale ilmale.
Ja hilisema pettumuse ärahoidmiseks valige kindlasti kindlaid inimesi, keda usaldate, kelle poole saate hiljem otse pöörduda ja kellelt ka aru pärida.
Aga mitte nimekirju, sest nimekirjade kaudu püüdlevad siin võimule ka üpriski räpaste meetoditega kavalad ja võimu- ning mammonaahned tegelased ning seega võite saada oma valikuga hoopis vastumeelse saadiku.
Seda eriti sellepärast, et need valimised pole Vormsi jaoks tavapärased , mille kohta saab hiljem öelda: nagu oligi arvata, niikuinii midagi ei muutu. Seekord muutub, ja kipub ähvardava tõenäosusega muutuma halvemuse suunas, kui veel viimasel hetkel sellele vastu ei hakata.
Küllap olete nõus, et viimastel aastatel on asi siiski üldiselt edenenud. On ka kuidagi vastu suudetud seista maa ja metsa lausalisele mahaparseldamisele ja sellega säilitatud harjumuspärast elukeskkonda. Selle elukeskkonna pärast, lugupeetud valijad, te kõik ju siin elategi.
Nüüd aga on selle edenemise taga olnud noore vallavanema ja ta mõttekaaslaste vastu ette võetud reeturlik rünnak nii vanade kõigele vastuolijate ning kahjuks ka omaenda vallavalitsuse liikmete ning alluvate ametnike poolt. Eesmärgiga allutada vallavanem oma tahtmiste, millel on vähe ühist kogu vallarahva tahtmiste ja soovidega, läbisurumiseks.
Seda halvemuse suunas muutumist saab ära hoida ainult tugeva valijate toetusega otse isiklikult praegusele vallavanemale, hääletades tema poolt. Siis on tal tugev seljatagune, otse rahvalt saadud mandaat, sellele kõigele vastu seista. Sest Teil on tegelikult praegu harvaesinev võimalus valida omale otse vallavanemat, sest juba praegu on selge see, et Meelis Mägi jätkab eelpooltoodud asjaolude tõttu vallavanemana ainult selge otsese rahva poolse toetuse korral. Teisi väljaöeldud vallavanemakandidaate ju polegi ja see tähendab ainult seda, et kahtlemata kõigis nimekirjades olevate sümpaatsete inimeste poolt hääletades võite anda oma hääle tegelikult samas nimekirjas olevale ebasümpaatsele tegelasele, kes toob omakorda volikokku pääsedes vallavanemaks hoopis tundmatu või Teile absoluutselt vastuvõetamatu vallavanemakandidaadi . Valimissüsteem on lihtsalt selline. Ja selle peale mängitaksegi, lollitades valijat koostöölubaduste ja igaühe eest hoolitsemisega.
Valija seisukohalt on sellises kohas nagu Vormsi kindlaim siiski hääletada neid isikuid, kelle puhul on kindel, et see hääl ei lähe valija jaoks kaotsi. Need on siis Meelis ainukese tõsiseltvõetava vallavanemakandidaadina, mina ise ainukese üksikkandidaadina ja Mart Marandi, kui Respublica ainus esindaja.
Siit siis palve minna kindlasti valima, ja kui vähegi võimalik, valida vallavanemana tagasi Meelis Mägi. Kui ei sobi mingil põhjusel tema, hääletage siis minu või Mart Marandi poolt. Oleme vähemalt mehed oma näo ja habemega, mitte mingi osake nimekirjast.
Nimekirja kuuluva kandidaadi puhul peate olema vähemalt ise kindel, et just tema pääseb Teid esindama, muidu võite pettuda rängalt.
Järgmine kord on see võimalus otseselt kaasa lüüa valla asjades alles nelja aasta pärast ja vahepeal võite jõuda mitu korda end kiruda, miks küll jälle nii läks.

Toomas Puurmann
Nr. 133  (üksikkandidaat)
Veel olukorrast Vormsi vallas enne ja pärast valimisi saate lugeda internetist aadressil vormsi.blogspot.com

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar