laupäev, 29. oktoober 2005

Vallavanema konkursi tegelik mõte?

Ei anna rahu see "talvitujate" vallavanema konkursi mõte. Sest see mõte olukorras, kus valimistelsellele kohale rahva usaldusmandaadi saanud pretendent on olemas, tundub ikka piisavalt jabur, et olla tõene. Pealegi pole minu teada keegi kunagi isegi "talvitujatest" Meelist täiesti välistanud. See on olnud ikka rahvaliitlase Vainola ja ka keskerakondlase , eelmise koosseisu saadiku ja praegusesse koosseisu esimese asendusliikmena sisse tuleva Heily Piibu rida. Konkursse muidugi tehakse, aga vahetult pärast valimisi siiski olukorras, kus tõepoolest ei ole kedagi võtta vallavanemaks. Siin tuleb käiku üks "aga" taolisel konkursikorraldamisel: see peab ju saama tehtud kahe kuu jooksul, muidu on valitud rahvaasemike endiga "kööga". Kui ikka vallavanemat pole suudetud selle ajaga valida, tulevad seaduse järgi volikokku hoopis asendusliikmed ja püüavad omakorda selle raske töö ära teha jne. kuni nimekirjade ammendumiseni, misjärel korraldatakse uued valimised.

Vast Vormsis seda rihitaksegi, või siiski piirdub asi vaid selle koosseisu väljavahetamisega.

Nii mõnelegi on ju Vormsi Vallavolikogu koosseisus Teet Vainola, Ene Sarapuu, Heily Piip, Ilmar Koppelmaa, Ants Streng, Koit Kõiveer, Jaana Kokk, Ada Siilbek, Karlo Hälvin hoopis meelepärasem. Ei saa ainult aru, miks praegused volikogu liikmed seda sündida lasevad. Ei tahagi enam olla volikogus...võiks siis ju ise tagasi astuda ja oma koha vabastada. Milleks teisi, kes tahaks volikogus jätkata, kaasa kiskuda...

3 kommentaari:

  1. OK. Tuleb konkurss vallavanema kohale. Leitakse keegi teine aga kuidas seletab Vormsi Vallavolikogu oma valijatele ilma keerutamata, MIKS ei sobi Meelis enam vallavanemaks. Teda toetas ju 31 inimest. Arvestades valla elanike arvu on see küllaltki märkimisväärne.

    VastaKustuta
  2. Nõustun eelmise kommentaariga.Ei saa aru, miks sellist Nukuteatrit vaja on? Las ikka iga kingsepp jääb oma liistude juurde.Kes tahtis sai oma egot kergitada häälte näol,aga ega võim hakkab ju pähe ja on kuulda, et Talvitujatel on palju plaane.Ainuke naljakas(või hoopis kurb) asi on see, et nad kõik tahaksid eraldi muutusi teha ja mitte sugugi üksmeelselt, nagu lubatud oli.Aga elame ja näeme järgmistes vaatustes, mis saama hakkab.Kuigi võiks palju targemalt ja lihtsamalt valla elu korraldada, mitte tekitada sellist segadust.

    VastaKustuta
  3. Uus vallavalitsus pole veel töödki alustanud, aga kogub jõudsalt ebapopulaarsust!!!!!

    VastaKustuta