laupäev, 24. oktoober 2009

Vormsi valimispettuse taga hoopis parteihuvid?

Siiamaani arvasin siiralt, et Vormsi valimiste ja tulemustega manipuleerimine siia valijate importimise teel oli tingitud puhtal kujul grupi inimeste ärihuvidest. Kogu aeg näris küll väike kahtlus, et miski on siin mäda: vähegi kõbusamad ärimehed ei saa lihtsalt nii lollid olla, et mitte ette näha rahapaigutamise riske sellisesse sumbunud õhustikuga kohta…

Aga kui seekordsetel valimistel “talvitujatele” ikkagi hävinud IRL ei võta midagi ette oma liikme ia valimispettuse arhitekti Urmas Pau personaalküsimuses, on asi enam vähem selge. Üks punt puha. Peab ikka midagi olulist siin Vormsis olema, kui riskitakse sellega, et kogu parteid võidakse hakata süüdistama valimispettusele kaasaaitamises. Ja vaesekesed ärihuvidega s.h. tuuleäri huvidega inimesed on tõmmatud lihtsalt tanki, eelnevalt muidugi ka nende rahakotti natuke tuulutades…Muidugi võib Urmas kinnitada, et tema õuele Borrby tuuleparki kindlasti ei tule. Ta teab seda.

14 kommentaari:

  1. Tere Toomas

    Oskad ehk oma mõtteid natukene rohkem lahti mõtestada, millist putru keedeti, kelle käes oli kulp ja miks partei retsepti järgi seda keedeti. Huviga ootama jäädes

    VastaKustuta
  2. Ma püüan sis ise veidi asjale valgust heita, sest Tom nagu viimasel ajal tavaliselt ei jaga matsu lahti ja ajab siin ainult pada.
    Kui kõik ausalt ära rääkida, sis sai asi alguse sellest, et mind värvati alguses FSB ja hiljem FBI poolt, et ma topeltagendina viiksin Vormsil IRL ja Mardi kaitsva selja taga ning kohalikke Ka Talvel Vormsil elavaid tohmaneid kasutades ellu NATO luureradari sisseseadmise plaani. Kõik sujus, kavas oli paigaldada radari detailid tuulegeneraatorite sisse ja asi tahe, keegi poleks aru saanud. Jamaks kiskus sis, kui vaene tuuleäri huvidega Ove teatas, et tegelikult on tal juba Obamaga sõlmitud leping raketikilbi paigutamiseks tuulikutesse ja radar sinna enam ei mahu.
    Kuna me mõlemad oleme siiski ju ühiste ärihuvidega mandrimehed, kel kohalikele Ka Talvel Vormsil elavatele meestele/naistele on müts pähe tõmmatud, sis otsustasime, et teeme asja ikkagi ära. Tuulikutesse mahuvad ära nii radar, kui raketikilp, lihtsalt tuleb voolu tootmiseks mõeldud tükid välja jätta.Hea plaan, ainult meil ei ole veel lahendust küsimusele, kuidas petta ära Medvedev/Putin, kui need peaks saama haisu ninna , et voolu tegelikult ei toodetagi!?!
    Samas tuleks ka Eesti, Läti ja Leedu presidentide ühismure kohapealt teavitada avalikkust, et lahendus NATO " vihmavarju" alla pääsemiseks on saanud esialgse lahenduse Vormsi saarel. Tuulegeneraatorite paigalduse tiheduse aluseks tuleb võtta vihmavarju kattev pindala, mis on olenevalt masti kõrgusest ca 1 ruutkilomeeter.
    Tehniline lahendus on valmis ja vaidlus käib vaid selle üle kui suure sriftiga peaks olema kirjutatud vihmavarjule NATO, et kosmosest oleks võimalik ka venelaste aegunud sputnikutega see selgelt välja lugeda ja kui tihe peaks olema vihmasadu avanemise käivitamiseks.No aga need ei ole enam rasked küsimused, eriti kui saame need ju koos lahendada IRL ja Ka Talvel Vormsil elavate kaasabil.

    VastaKustuta
  3. Ei noh, päris tore teemaarendus, aga asi on siiski hoopis lihtsam. Olen nimelt FSB mõjuagent, kes siin kaugel maa ääre peal õõnestab IRL-i isamaalist, rahvale igavest õnne toovat poliitikat, seades oma alusetu urgitsemisega kahtluse alla nende võimule pürgimise motiivid ja meetodid....

    VastaKustuta
  4. Urmas, ütle NATO-le, et 8-meetrised tähed käivad küll. Kirjutada tuleks maapinnale ja tuulikud tuleks mustaks värvida. Ning valida see mudel, mis on päeval pikali ja öösel püsti, siis ei ole Rumpost üldse näha.
    Neli aastat tagasi maalisid Moskva tudengid korrusmaja mustale pigikatusele valge värviga venekeelse sõna, mis nagu iks, igrek ja imaginaarühik. Paar nädalat oli Google Earth-is kenasti näha. Siis kästi üle värvida.
    Mina väheke lihtsam inime - lapsest saadik olen ülknüüs ja almavüüs ning täidan usinalt veeteekaa normi.

    paul

    VastaKustuta
  5. http://www.vvdm-gallery.com/PRAS-BERNARD-BIOGRAPHY-PHOTOS-ORIGINAL-ARTWORKS-PORTRAITS.htm

    Mees,kes joonistab prügiga. Eriti hea on "Einstein"

    paulilt

    VastaKustuta
  6. Valimised ja sellele eelnenud periood on läbi ja on alanud peaaegu nelja-aastane taastumisprotsess. Väsib blogigi, mis siis inimesest rääkida. Kõik koolikirjandi tingimusedki on täidetud - sissejuhatus, teema arendus, kulminatsioon ja lõppsõna ( viimane on jäänud tõele au andes väheke kahvatuks).
    Pole minulgi võõrasse päevikusse niisama, asja eest, teist taga, asja. Kuigi meeldiv oli.

    paul

    Dissent is highest form of patriotism ( Thomas Jefferson)
    Patriotism is the virtue ofthe vicious (Oscar Wilde)

    VastaKustuta
  7. Oot-oot, Paul. Ära veel mine ära. Külastajaid niigi vähe, need vähesedki enamuses väljaspoolt saart...Aga kirjutada midagist uutest arengutest on suht raske, kuna uuemat inffi ei ole. Alles eile sain juhuslikult saare kodulehte külastades teada, et vahepeal uus volikogugi koos käinud ja volikogu bossid paika pandud. Aga selle kolme lause põhjal protokollis väga teemat ei arenda, niigi pidevalt kurdetakse, et ma ainult oletan ja fantaseerin...Aga vast olukord infoedastuse rindel paraneb, uued võimud ju oma valimislubadustes lubasid paremat sidet rahvaga...Nii et jää kuuldele ja võiksid aja täiteks vabalt ja vabal teemal siia ise kirjutada. Kas kommentaarilahtrisse, kust ma tõstan värgi eraldi postituseks või saada lugu meilile ja ma panen sealt loo üles

    VastaKustuta
  8. Infoedastuse rindel on hoopiski kihvtid lood.
    Tahtsin nimelt üleeile helistada Jonnele (selgituseks: puht isiklikus küsimuses). Kuna numbrit ei teadnud ja inimene on ametiisik, helistasin 4732226. Vallasekretär võttis ja teatas, et läheb ja küsib järgi (!). Andis mõne aja pärast numbri. Vastas keegi Aivar, kellel pole Vormsiga mingit ühist. Vallasekretär kah enam toru ei võtnud (kellaaeg oli enne kolme).
    Siis kiikasin 1182-kataloogi, seal oli ainult antsu-lauatelefon. Tekkis sportlik huvi...
    Väheke urgitsedes leidsin maavalitsuse kodukalt teavitava kirja, et meil on nüüd saarevaht. Kuid ei miskit, kuidas sidestuda.
    Aga allkirjaks oli MV sekretäri nr. ja nimi.
    Tõmbasin traadi siis sinna, et, armsad inimesed, olen kimbatuses, kuna ei leia kusagilt saarevahi telefoni, et kas see institutsioon äkisti salastatud pole?
    "Oi,ei ole (imelik ka kui oleks).
    Lähen, küsin kaadritest".
    väheke muusikat ja antigi number. Helistama pidi korda kümme, enne kui keegi vastu võttis. Võttis õige mees ja 10-sekundiline kõne sai peetud.
    Miks ma selle pika negativismist kantud jura üleüldse siia kirjutasin...
    Just seesama tõttu, et niisuguse infiga, mis peaks olema igati ja alati saadaval, sääljuures KINDLASTI valla kodulehel, ei pea olema probleeme. Mis pagana päralt seda lehte siis üldse peetakse kui olulisi asju seal pole ja mis ongi, seda pead välja väänama kui vanadest sokkidest.
    Nutulauluks kujunes, aga ei viitsi ümber kah kirjutada, sest esimene emotsioon on kõige ehedam.

    Eks näis. Plaan on oma e-päevik teha. Eks enda jaoks, sest selle külalisi on kindlasti miljoneid vähem kui Sinu lehel.

    Jõuludeks Sulle hea Klausi Santa jaoks loodusluuletus pähe õppida:
    Päike.
    Äike!
    Jälle päike.

    ps.paul

    VastaKustuta
  9. Ühe jutiga siis veel sellest, mis mõni aeg tagasi meelest läks.
    Oled Sa näinud fotot (fotosid) ennesöja-aegsest Hullost või Saxbyst? Igal juhul oli Hullos vähemalt viis arvestatavalt suurt tuuleveskit, mille asukohti on praegugi veel tuvastada.
    Deela selles, et need puust ja kivist aparaadid tegid oma häältega kordi rohkem krigisevat-krääksuvat müra, millele praegused elektrituulikud ei saa näolegi. Lisaks voorimeeste räme sõim, vankrite kolin, taluperemeeste omavaheline kraaklemine ja möldri vandumine.
    Nii-et pehmekoelised!Mõtelge selle üle. Et sada aastat tagasi olid kõik rahul lärmiga oma õuel, aga praegu ei saa kilomeetri kauguselgi rahu.
    Asi vist rohkem eestlaslikus kadeduses.

    http://www.epl.ee/artikkel/481860&kommentaarid=0

    VastaKustuta
  10. Hea Paul,
    Valla kodulehel on saarevaht Jonne Berggreni kontaktid ilusti olemas. Nii mobiilinumber kui ka meiliaadress, on praegu ja olid kohe peale tema tööleasumist, ma ise spetsiaalselt vaatasin sis järele.
    Ainult 2 klikki omavalitsus - vallavalitsus ja vaatavadki vastu.

    VastaKustuta
  11. Urmas! Vaatasin nüüd järgi, on küll.
    Kuna mul ei tohi netiotsa kodus olla (ei kuulu nende väljavalitute hulka, kes võrdsemad võrdsematest on), siis ei ole seda võimalust iga hetk ja seepärast helistasingi telefoniga. Edasine stsenaarium on eelmises postituses.
    Minu rumalus muidugi, et ma ei teadnud, et keegi ei tea.

    paul

    http://www.e24.ee/?id=184864

    VastaKustuta
  12. Infoedastuse rindel võiks olla ka niisugune lugu.
    Idee.
    Poes on ruum, kus teadetetahvel, arvutusmasin ja muudki. Tahvlil oleva teabe juurde pääseb ainult siis, kui kauplus avatud. Kas ei võiks ehk riputatud inf peale kaupluse sulgemist ka läbi akna näha olla? Näiteks akna ette pööratavalt või veeretatavalt?
    Need ametimehed ja -naised, kes kui uued tulijad ja valla ametites tegevad, võiksid end teavitada ametisse asumise hetkest mingi lühikese cv ja pildigagi kasvõi säälsamas poes. Kaasajal ei maksa see midagi ja minu meelest oleks see tilluke viisakus nende vastu, kes kedagi teist valisid ja keda nüüd valitsetakse (ka kool käib sinna hulka, kus traditsiooni kohaselt muutub kui Eesti Loto õnnerattas). Käib siin ju igasuguseid untsantsakaid ja narr ka kui tänaval vastu tuleb ja suhtud kui karjapoisisse või -piigasse. Või tema suhtub.
    Kuhugi (näiteks poe vastas olevasse majja) võiks paigaldada mõne playstationi ja joysticki, muidu on viimasel ajal raske poes löögile pääseda ja ei saagi Jonne numbrit teada.
    Ning kui plaanite oma reise, sättige 13. kuupäeva peale ja reedeks. Lennukid pidid pooltühjad olema.

    http://www.youtube.com/watch?v=pKptlqmD6Mk&feature=related

    VastaKustuta
  13. paulilt veel paar tõesti head linki:

    http://www.poodwaddle.com/ earth clock või world clock! Näiteks musicu alt sain paar videot, mida mujal enam ei ole.

    http://www.oddee.com/

    VastaKustuta