esmaspäev, 12. september 2005

Liisutõmbamise müsteerium

Nii-et nüüdseks on kandidaadid saanud numbrid ja nimed on ka internetis ametlikult väljas (siingi kõrval link olemas). Numbrisaamise värk käis aga seepuhku liisuvõtmise teel, sest eelmiste valimiste aegu olla eri parteilased paremate numbrite saamise tuhinas Tallinnas kaklusse pöörand ja selle asja üleriigilise korduse ärahoidmiseks see asi välja mõeldigi.
Meil läks laupäevane liisuvõtmine nagu õlitatult: huvilisi õigeks ajaks peale minu kohale ei ilmunud ja valimiskomisjon toimetas asja kiirelt ära. Peale kandidaatide enda imeliku huvipuuduse jäi paar asjaolu selles toimetuses siiski veel kripeldama.
Esiteks oleks vast kümmekond minutit võinud võimalikke hilinejaid oodata, nüüd jäi natuke hilinenud vallavanemal võimalus näha vaid tema nimekirjale ebasoodsat lõpptulemust ja teiseks oleks soliidsem olnud (juba varem sellele mõeldes) otse ümbrikega õiendama määrata siiski need valimiskomisjoni liikmed, kellel ei oleks olnud huvide konflikti.
Nüüd läks nii, nagu taolistel juhtudel minema kipub, võitjaks osutus "Ka talvel Vormsis", kuigi valimiskomisjoni esimehele ja liisuvõtjale on see vist natuke piinlik tulemus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar